Cloud Group

Smartphoto naar Cloud via Cloud Communications

Smartphoto, een leverancier van fotoproducten, stapt voor zijn inbound telefonie over naar de cloud. De Antwerpse startup Cloud Communications voorziet hen van de technologie. Het cloudsysteem helpt de Europese leverancier bij onder meer geluidsbeheer en een actieve sturing van de wachtrijen.

Smartphoto is een Europese leverancier van fotoproducten, zoals fotoboeken, fotokaartjes, fotokalenders, foto’s op canvas en verschillende fotogeschenken. Vanuit de productieafdeling in Wetteren bedient het beursgenoteerde bedrijf ruim vier miljoen klanten in veertien verschillende landen.

Cloud Communications uit Antwerpen heeft een volledige inbound service (inkomende telefoongesprekken) voor de leverancier opgezet. ‘Het cloudsysteem biedt ons flexibiliteit en het werkcomfort’, vertelt Elsie Van Alboom bij Smartphoto. ‘De grootste piek in aanvragen bevindt zich nog steeds in december, tijdens de feestdagen. Met de centrale in de cloud kunnen we tijdens die periode extra telefonisten inschakelen.’

‘Daarnaast ziet men live in welke wachtrij, voor welke taal, of agent er een overbelasting komt. Elke dag opnieuw kan het team de telefoonservice naar de klanten analyseren en makkelijk bijsturen.’

Cloud Communiations, opgericht in 2013, levert VoIP-diensten. Het bedrijf haalde in de zomer van 2017 één miljoen euro aan investeringen op bij Patrick Van Roey (BAN Vlaanderen), Nico Weymaere (voormalig technisch directeur en bestuurslid bij Telenet) en Jan Geets (ex-commercieel directeur bij Isabel). Zij zijn onderdeel van de raad van bestuur en moeten een belangrijke bijdrage leveren aan de strategische groei van het bedrijf.

BRON: Computable.be