Cloud Group

De Antwerpse scholengroep GO! gaat communiceren in de Cloud

De Antwerpse GO-scholengroep heeft zijn hele telefoonsysteem grondig vernieuwd. De scholengroep is daarvoor een partnerschap aangegaan met het communicatiebedrijf Cloud Communications uit Antwerpen. De Antwerpse scholengroep gaat de oplossing voor zijn telefonieproblemen dus in de wolken zoeken.

GO is de scholengroep van het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. In Antwerpen telt de groep meer dan 50 verschillende vestigingen. Die allemaal in één overzichtelijk telefoonsysteem onderbrengen is dan ook geen kleine klus.

Het oude systeem was te duur en te omslachtig geworden. De lokale infrastructuur vereiste een afzonderlijk technisch onderhoud,  telefoonlijnen moesten afzonderlijk worden gehuurd, er waren verschillende commerciële contracten enz.

”Elke school wordt nu als een afzonderlijke entiteit bekeken, met eigen stemomkadering, openingsuren en oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren.”, aldus Mike Mol, Sales Director bij Cloud Communications.

Hans Van Winckel, de technische coördinator van de scholengroep, somt de voordelen op van het nieuwe systeem: “Los van de duidelijke kostenbesparingen, zijn flexibiliteit en schaalbaarheid de grootste troeven. Hierdoor kan men eenvoudig toestellen toevoegen zonder technische interventie.”

Door deze interne structuur kunnen alle betrokken partijen binnen de provincie Antwerpen nu onderling gratis communiceren. Dit omdat ze gezamenlijk in de cloud bellen, alsof honderden gebruikers aan hetzelfde virtuele bureau plaatsnemen.

BRON: Made-in.be