Cloud Group

Cloud Group doet nieuwe overname

Het relatief jonge Antwerpse IT-bedrijf Cloud Group, dat gesteund wordt door onder meer Belfius en PMV, heeft een tweede overname gerealiseerd. Het gaat om de kleine IT-leverancier Laenen-IT uit Olen.

Cloud Group bestaat sinds 2014 en spitst zich, zoals de naam aangeeft, toe op het leveren van webgebaseerde IT-diensten, die in de cloud ondergebracht zijn. Het gaat in eerste instantie over telecomdiensten – vandaar de oorspronkelijke naam Cloud Communications – maar ook meer en meer over andere producten zoals het ondersteunen van IT-infrastructuur.

De onderneming kon al bijna 1.000 klanten optekenen. Daar zijn enkele bekende namen bij, zoals het beursgenoteerde fotoproductenbedrijf Smartphoto, de scholengroep GO! Provincie Antwerpen, de Plantentuin van Meise en enkele Delhaize-franchisenemers.

In 2017 kwam Cloud Group al eens in het nieuws met een kapitaalverhoging van 1 miljoen euro. Dat geld kwam van Belfius, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en drie particulieren, onder wie ex-Telenet-topmanager Nico Weymaere.

Vorig jaar tekende Cloud Group met het IT-bedrijf Nextnet uit Heist-op-den-Berg voor een eerste overname. Daar komt nu Laenen IT bij. Daardoor kan Cloud Group beter ingaan op de vraag van zijn klanten naar infrastructuurdiensten zoals het beheer van firewalls of het lokaal netwerk. Cloud Group en Laenen IT werkten al samen voor bepaalde projecten. Mike Mol, een van de oprichters van Cloud Group en de verkoopdirecteur, noemt de overname dan ook ‘een logische stap’.

BRON: Tijd.be